BIM

BIM - voluit Bouw Informatie Model - is een enorme meerwaarde om op een efficiënte manier een bouwproject te realiseren, aangezien we het bouwproces tweemaal doorlopen: eerst digitaal en daarna in realiteit. Nog voor de start van het bouwproces kunnen we fouten of onvolledigheden opsporen en oplossen. Hierdoor is het BIM-model bij elke bouwfase een bijzonder handige bron van informatie. Op de werf hebben de verschillende bouwpartners ook steeds het meest recente model ter beschikking.

Het virtuele bouwmodel kan ook achteraf een belangrijke tool zijn voor facility management of onderhoud. Zelfs voor bestaande gebouwen kan BIM een handig hulpmiddel zijn om een beheersplan in kaart te brengen. Als landmeter kunnen we een bestaande infrastructuur met een 3D-laserscanner opmeten, waarna we de verkregen gegevens in een BIM-model verwerken. Elk materiaal dat in het gebouw terug te vinden is kan vervolgens bijkomende informatie of eigenschappen toegewezen krijgen om onderhoud en herstel tijdig in te plannen.

Wil je graag meer informatie over BIM en de verschillende toepassingen? Divatec kan je begeleiden om gebouwbeheer te vereenvoudigen en een virtueel bouwmodel van jouw pand te maken.